Trade koop: Royal Dutch Shell Plc A – RDS.a

Op 31 augustus heb ik 100 stuks Royal Dutch Shell gekocht voor €22.90 per stuk.
De olieprijs was er laag en Shell was op dat moment in mijn beleving te hard afgestraft. Mijn verwachting is en was dat de olieprijs richting het einde van het jaar weer zou gaan stijgen en dat Shell daarmee ook weer zou opkrabbelen. Doel is om ze rond de €25,25 te verkopen en minus de €10,- (2x €5,-) transactiekosten van de SaxoTraderGo €225,- winst te nemen.

Royal Dutch Shell graph
Grafiek t/m vandaag, 100 stuks gekocht op 31 augustus


 
 

Zoals in de grafiek te zien is mijn verwachting van een stijging uiteindelijk wel doorgezet en sta ik momenteel op winst, wel had ik met een beetje geduld nog lager in kunnen stappen en had ik voor het weekend op €24,89 kunnen verkopen. De olieprijs is iets terug gezakt en Shell beweegt hetzelfde mee naar beneden. Mijn verwachting is nog steeds een stevige stijging in de olieprijs richting het einde van het jaar dus ik hou ze voorlopig aan. November gaat Shell ex dividend dus die komt er ook nog aan.

Gekocht op 31-08-2015
Aantal 100
Prijs per aandeel aankoop €22,90
Target verkoopprijs €25,25
Verkocht op
Verkocht voor €-
Gerealiseerd resultaat – %

Disclaimer:
De informatie in deze blog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies maar een samenvatting van mijn eigen overwegingen en bevindingen als particulier belegger.

Trade koop: Royal Dutch Shell Plc A – RDS.a
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *