Beursstart 2016

Vandaag gaat de beurshandel voor het eerst in 2016 weer van start in Nederland.
Gaan we omhoog of gaan we omlaag in 2016? De meningen zijn daar nogal over verdeeld.
Persoonlijk denk ik dat het een redelijk vlak jaar gaat worden met veel kansen op mooie koersstijgingen op verschillende individuele aandelen.

Wat betreft mijn huidige twee posities heb ik in Apple momenteel het minste vertrouwen.
Het bedrijf maakt minder begerenswaardige producten, ik hoor om mijn heen minder mensen over de laatste producten (Apple Music, Apple Watch en de nieuwe Apple TV) en doorgaans was het altijd een hot topic. Mijn doel is dan ook om Apple op een gunstig moment na een kleine stijging als de EURO/DOLLAR acceptabel staat te verkopen.

Shell blijft wat mij betreft voorlopig nog wel in bezit, had eerder willen verkopen om zo de koers winst te pakken en later de huidige daling ook weer mee te pakken. Nu kijk ik het komende periode aan en zal ik bij een koers <€19,50 weer bij kopen. Een structureel lage olieprijs daar geloof ik namelijk niet in, de snelheid waar het nu mee is gezakt zal het dus waarschijnlijk ook weer gaan stijgen is mijn overtuiging. Deze week zal ik een berekening maken hoeveel dividend ik moet ontvangen om het koersverlies goed te maken en wat dus de termijn is die ik nodig heb om mijn gemiddelde aanschaf prijs op het niveau van de huidige koers te krijgen.

De beste wensen en heel veel succes in 2016!

Beursstart 2016
Getagd op:                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *